Birthday Cup X

 

 

Február 25. – Birthday Cup X

Az év első komoly megmérettetése! Vigyétek el ti a fődíjat és a dicsőséget!

 

 

 

Február 25-én ünnepli fennálásának 10. évfordulóját a Thor Gym, s mi más lehetne a legnemesebb módja ennek, mint tradicionálisan a csapatverseny megrendezése!?

 

Nem sok edzőterem mondhatja el magáról, hogy megél egy évtizedet, kiváltképp manapság nagy dolog mindez. Ezidő alatt egy olyan kivételes közösség jött össze a termeinkben, amire méltán lehetünk büszkék közösen!

Várunk téged is, ünnepeljünk együtt a versenyt követően! Természetesen egy óriási szülinapi tortával és kis zenével, s persze a lehető legjobb társaságban!

 

Immáron sok-sok éve rendezzük meg ezt a NYITOTT csapatversenyt. Idén azonban a Thor Gym jubileuma miatt az eddigieknél nagyobb durranással várunk titeket!

A fődíj: 300.000,- Ft

Várunk minden csapatot, akik úgy gondolják, hogy elvihetik a fődíjat, s akik a dicsőséget is magukénak akarják tudni!

 

Helyszín: THOR GYM ÚJBUDA (1116 Bp, Nándorfejérvári út 40/a.)

IDŐREND:

Regisztráció és mérlegelés: 08:30 – 09:30

Megnyitó beszéd: 09:30 – 09:40

(Bemelegítés 1. flightban résztvevőknek: 9:40 – 10:15

1. Versenyszám „Strenght”: 10:15-11:15

2.Versenyszám „Endurance”: 11:25 – 12:50

Ebédszünet: 12:50 – 13:20

3.Versenyszám „Bodyweight+Power”: 13:30 – 14:30

4.DÖNTŐ: 15:00 – 15:20

EREDMÉNYHIRDETÉS: 15:45 – 16:00

SZÜLETÉSNAPI MEGLEPETÉS, ÓRIÁSTORTA, DJ és MEGLEPETÉS AJÁNDÉKOK átadása 16:00 – 17:30

MARADJUNK MINÉL TÖBBEN az eredményhirdetésre és az azt követő születésnapi köszöntésre! Higyjétek el, megéri majd!

 

De mik lesznek a teljesítendő kihívások?

 

FELADATOK

 

I. Strength

Előlguggolás és fekvenyomás 3 RM

 

II. Endurance

15 min C2 evezés

Kettlebell snatch

n:12 kg, ffi: 20 kg

Kettlebell Goblet guggolás

n: 16 kg, ffi: 24 kg

 

III. Bodyweight+ power

5 min AMRAP

Clean to overhead n:12 kg, ffi: 20 kg

 

5 min AMRAP

Pull up

 

IV. Döntő

1. 50 Deadlift n: 80kg ffi: 130kg + Kettlebell Suitcase hold n:24 kg, ffi: 32

2. 50 Plate box step over n: 10 kg, ffi: 20 kg

3. 50 Kettlebell double thruster n: 2*12, ffi: 2*20 kg

4. 50 Cal bike

 

 

SZTENDERDEK:

 

I. feladat Frontsquat és Bench press (Time cap 10 perc)

Front Squat:

a rudat a versenyző a rackből emeli ki. A guggolás során a rúd végig a váll elülső részén támaszkodik. Használható súlyemelő vagy kereszt fogás.

A guggolás alsó pozíciójában a csípőcsontnál a comb felső része mélyebbre kell hogy kerüljön, mint a térd legfelső csúcsa. Az alsó ponton nem kell megállítani a mozdulatot. A felső ponton a térdek és a csípő nyújtott állapotba kerül.

Nem érvényes az ismétlés, ha a guggolás nem éri el a megfelelő mélységet, a rúd a versenyző karjára csúszik- előre esik, ellép,  vagy a felső ponton nincs teljes térd és csípő nyújtás.

Bench Press:

a versenyző felfekszik a padra, úgy, hogy a lapockája, a feje és a far érinti a padot, talpa pedig teljes terjedelében a talajon marad. Kiemeli a rackből a rudat, majd azt a mellkasra eresztve, ott megállítva egy pillanatra, majd felnyomja, amíg a könyök nyújtott pozícióba kerül és szemmel láthatóan mozdulatlanná válik egy pillanatra. A hip drive használata megengedett, de a far nem emelkedhet el a padtól.

Nem érvényes az ismétlés, amennyiben a rudat a mellkasról “pattintja” a sportoló, ha a far vagy a fej elemelkedik a padtól, a talp bármely része felemelkedik a talajról, vagy hiányzik a lockout és a fixáció az ismétlés végén.

A fenti gyakorlatokhoz használható erő-, súlyemelő öv és cipő, csukló- és térdszorító. Nem engedélyezett a térdbandázs és a könyökszorító.

II. Endurance

15 min

C2 evezés

Kettlebell snatch n:12 kg, ffi: 20 kg

Goblet guggolás n: 16 kg, ffi: 24 kg

A csapatoknak 15 percük áll rendelkezésre, hogy a lehető legnagyobb távolságot leevezzék, illetve a legtöbb ismétléseket hajtsák végre a különböző állomásokon. A megtett méterek fogják adni a az egyik pontszámot a versenyszámban.

Az adott állomáson mindig csak egyetlen versenyző dolgozhat. A versenyzők egyszerre, akár mindhárman is dolgozhatnak a különböző állomásokon. A csapat összes tagja egy kijelölt területről indul az időkeret elindításánál.

Külön pontszámot fog jelenteni az evezés és külön pontszámot a snatch-ek és guggolások összessége. Az evezőgépnél nem lesz bíró, így azt a csapatoknak kell “életben” tartani az időkeret végéig. Amennyiben a kijelző elsötétül az időkeret közben, úgy kénytelen lesz az adott csapat, a nulláról elkezdeni, gyűjteni a métereket. Amennyiben a 15 perc letelte után a képernyőn nem látható semmi, úgy nulla métert fog beírni a bíró.

Evezés sztenderdek:

A versenyző a lábrögzítő pánt behúzása előtt nem kezdheti meg az evezést. A damper szabadon állítható. Az evezőkart kontrolláltan kell visszahelyezni.

Kettlebell Snatch sztenderdek:

A versenyző az első ismétlést a földről indítja, majd fej fölé, függőleges kar helyzetben juttatja a kettlebellt. Ha bármilyen mobilitási probléma ezt gátolná, akkor a bíráknak a feladatsor megkezdése előtt ezt jelezni kell. Felső pozícióban teljes lockout ( térd, csípő, könyök nyújtott helyzetben, a kar függőleges) és pillanatnyi megállítás szükségeltetik. Ha a pillanatnyi megállítás nem érvényesül, akkor az adott ismétlés szabálytalannak minősül, nem számít ismétlésnek. A kézcsere bármely pozícióban megengedett. Az eszközt kettlebell szakítás technikával kell a fenti pozícióba jutatni, tehát nem a kézisúlyzóval végzett technikával, hangsúlyosabb a csípődöntés-feszítés, nem guggolásból történik a szakítás. Az utolsó ismétlés után a bellt ledobni tilos. Ha ez mégis megtörténne, akkor az utolsó ismétlés érvénytelen.

Goblet guggolás sztenderdek:

Kiinduló helyzetben a kettlebell Goblet tartásban, térd, csípő nyújtott helyzetben. Goblet pozícióban a kézfejek a váll vonalán belül vannak. A versenyző guggolást hajt végre melynek alsó pozíciójában a sarok a talajon marad, a csípő térd alá süllyed, majd onnan visszatér a kiinduló helyzetbe, ahol a térd és csípő teljesen nyújtott helyzetbe kerül. Minden ismétlés elvehető, ahol az alsó pozícióban a csípő nem süllyed térd alá és a felső pozícióban nem kerül teljesen nyújtott helyzetbe a térd és csípő. Az utolsó ismétlés után a bellt ledobni tilos. Ha ez mégis megtörténne, akkor az utolsó ismétlés érvénytelen.

III. Bodyweight + Power

5 min AMRAP 

Clean to overhead n:12 kg, ffi: 20 kg

5 min AMRAP

Pull up

A csapatoknak 2×5 perc áll majd a rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbb ismétlést végrehajtsák, közte 1 perc átállással. Egyszerre egyetlen versenyző dolgozhat az adott állomáson. Mindkét nem feltüntetett súlyából egy pár kettlebell lesz kihelyezve a csapatoknak.

Külön pontszámot fog jelenteni a Clean to Overhead és a Pull up ismétlések száma.

Clean to Overhead sztenderd:

A versenyző az első ismétlést a földről indítja dupla bellel és rack pozícióba juttatja azokat. Itt a térd, csípő nyújtott helyzetbe kerül, a felkar leszorul a bordához, kézfejek a váll vonalán belül vannak. Innen bármilyen technikával (Press, Push Press, Jerk) váll fölé, függőleges helyzetbe  juttatja a felkart. Könyök, térd, csípő nyújtott helyzetbe kerül, a kar függőleges. Ha a bellek fej fölé juttatása mobilitási okokból kifolyólag nem tud teljesülni a fent leírtak alapján, akkor a versenyzőnek a feladatsor megkezdése előtt jeleznie kell a bírónak. A lábujjhegyre állás megengedett, ellenben az ugrással. Girja technika engedélyezett. Az utolsó ismétlés után a belleket ledobni tilos. Ha ez mégis megtörténne, akkor az utolsó ismétlés érvénytelen.

Pull up sztenderek:

A versenyző pronált fogással fogja meg a rudat, a karok nyújtva, a térd nyújtva, a sarok a csípő vonala előtt. Ebből a pozícióból a versenyző rúgás, vagy lendületvétel nélkül felhúzza magát, amíg az áll a rúd vonala fölé nem kerül. Ezután a versenyző visszaereszti magát a kiinduló pozícióba, ahol a karjai teljesen nyújtott helyzetbe kerülnek, és innen indítja a következő ismétlést. Az ismétlés érvénytelen, ha a versenyző nem a fent leírt pozícióból indítja el a mozdulatot, a lábait használja, behajlítja a térdét, vagy lendületet vesz az ismétlés közben, illetve ha az áll nem hagyja el a rúd vonalát. Az ismétléseket lógásból kell indítani, tehát a lábnak a levegőben kell lennie a húzás kezdeténél.

IV. Döntő:

1. 50 Deadlift n: 80kg ffi: 130kg + Kettlebell Suitcase hold n:24 kg, ffi: 32

2. 50 Plate box step over n: 10 kg, ffi: 20 kg

3. 50 Kettlebell double thruster n: 2*12, ffi: 2*20 kg 

4. 50 Cal bike

Deadlift + Kettlebell suitcase hold

50 Deadlift n: 80kg ffi: 130kg + Kettlebell Suitcase hold n:24 kg, ffi: 32

A versenyzők a rúd felpakolásával kezdik a feladatot  az adott súlyra. (n: 80kg, ffi: 130kg)

A rudat a felhelyezett tárcsákkal a talajról indítja a versenyző. Ezt egy folyamatos mozdulattal kell felhúznia a végpozícióba. Utóbbi helyzetben a versenyző térdének és csípőjének nyújtva kell lennie, és ki kell húznia magát, azaz a vállak nem eshetnek előre, csípővel egy vonalban helyezkednek a felső pozícióban. A felső ponton a test függőleges, a váll és csípő egy vonalban van a test függőleges tengelyével párhuzamosan. A leengedés után a tárcsáknak szemmel láthatóan meg kell állniuk a talajon, és csak ezután lehet új ismétlést indítani, tehát nem használható touch and go technika.

A lábfejeknek teli talpon a talajon kell maradniuk a mozdulat közben, a sarok vagy a talppárna emelkedése, illetve bármelyik lábbal való ellépés érvénytelen ismétlést von maga után. Semmisnek tekinthető minden olyan ismétlés, ahol a pozitív szakaszon a mozdulat folyamatossága megszűnik, vagy a térd felett alátámasztja a combjával a versenyző a rudat. A negatív szakaszban le kell kísérni a rudat, tehát érvénytelen az ismétlés, ha azt a versenyző kiejti a kezéből vagy ledobja.

A feladat ideje alatt a csapatból egyszerre csak egy ember dolgozhat, miközben a másik két versenyző tart egy-egy kettlebellt nyújtott karral test mellett. Csak akkor érvényesek a deadlift gyakorlat ismétlései, ha mindkét kettlebell a levegőben van. Amelyik kézzel megfogta az atléta, azzal kell tartania, váltás csak a talajon lehetséges.

A végrehajtási sorrend tetszőleges, annyiszor váltanak a csapattagok, ahányszor szeretnének. A feladat során egy darab rúd, a gyakorlatvégzéshez elegendő tárcsa és három darab kettlebell (1*24 kg és 2*32 kg) áll a csapat rendelkezésére. A kijelölt súlyokkal az előírt összismétlésszám elvégzése után haladhatnak tovább a következő állomásra, mely a plate box step over.

Plate box step over:

50 ismétlés n: 10 kg, ffi: 20 kg

Egyszerre egy ember dolgozhat a két előre kikészített tárcsa közül a számára kijelölt súllyal. A dobozon történő átlépéskor mindkét talpnak teljes terjedelmében érintenie kell a doboz tetejét, valamint az leérkezéskor a talajt. Az ismétléseket az eszköz bármely oldaláról elvégezheti. A tárcsát kizárólag a test vonala előtt lehet tartani. A váltás akkor történhet meg, amikor dolgozó csapattag a tárcsája kontroláltan a földre került, nincs dobás, le kell kísérni a tárcsát a talajig. Ekkor kezdheti meg a következő ismétléseket a másik versenyző, aki már előtte felveheti a súlyt a megfelelő pozícióba. Minden ismétlés, mely nem a leírt szabályok szerint kerül végrehajtásra, a bírók által elvételre kerül.

A végrehajtási sorrend tetszőleges, annyiszor váltanak a csapattagok, ahányszor szeretnének. A feladat során egy darab doboz és két darab tárcsa (10 kg és 20 kg) áll a csapat rendelkezésére. A kijelölt súlyokkal az előírt összismétlésszám elvégzése után haladhatnak tovább a következő állomásra, mely a kettlebell double thruster. 

Kettlebell double thruster

50 ismétlés n: 12, ffi: 20 kg

A versenyzők dupla clean technikával felveszik rack pozícióba a kettlebelleket. Ebben a pozícióban a felkar leszorul a bordához, kézfejek a váll vonalán belül, térd csípő nyújtott helyzetben. Ezt a mozdulatsort mindig csak egyszer végzik el a versenyzők, mielőtt elkezdenék a kettlebell thrustereket. Egyszerre csak egy versenyző végzi az ismétlés(eke)t, a másik kettő közül az egyik az előbbiekben leírtak szerint tartja a megfelelő rack pozíciót, a harmadik tag eközben pihenhet.

Álló helyzetből egy guggolást hajt végre a versenyző. Az alsó pozícióban a comb felső vonala a térd alá süllyed, kettlebellek rack pozícióban maradnak. Kiegyenesedés során a mozdulat megtörése nélkül a versenyző fej fölé juttatja a súlyt, úgy, hogy a csípő, térd, könyök nyújtott helyzetbe kerül, a kettlebellek a fül síkjával egy vonalban, karok függőlegesek a talajhoz viszonyítva. Ha a mobilitási képességek ezt nem teszik lehetővé, akkor a feladatsor előtt a bírónak ezt jeleznie kell a versenyzőnek. A kettlebelleket bármikor letehetik a versenyzők a feladat ideje alatt.

Amennyiben a rack pozícióból kikerül bárkinél valamelyik eszköz, vagy azokat bármelyik versenyző bármilyen oknál fogva leteszi, az eközben végrehajtott ismétlés(ek) nem számítanak. Fej fölé nyomás során a sarok elhagyhatja a talajt, de nem ugorhat fel a versenyző. Jerk technika nem megengedett a gyakorlat végrehajtása közben. Minden ismétlés, mely nem a leírt szabályok szerint kerül végrehajtásra, a bírók által elvételre kerül.

A végrehajtási sorrend tetszőleges, annyiszor váltanak a csapattagok, ahányszor szeretnének. A feladat során két pár kettlebell (2*12 kg és 2*20kg) áll a csapat rendelkezésére. A kijelölt súlyokkal az előírt összismétlésszám elvégzése után haladhatnak tovább a következő állomásra, mely az air bike. 

A fenti gyakorlatokhoz használható erő-, súlyemelő öv és cipő, csukló- és térdszorító. Nem engedélyezett a térdbandázs és a könyökszorító.

Air bike

A versenyző felszáll a nyeregbe, ahol elkezdi hajtani az Air bike-ot. Kiállni szabad.

A végrehajtási sorrend tetszőleges, annyiszor váltanak a csapattagok, ahányszor szeretnének.

A feladat során egy darab bike áll a csapat rendelkezésére.

A kijelölt súlyokkal összkalória elvégzése után ér véget a döntő feladatsor.

Kiegészítés: más versenyeken szinte mindig felmerül, hogy adott esetben igazsátalannak érzik a versenyzők (legtöbbször tévesen, elfogultan), amit a bírák ítélnek. Ez a verseny hevében előfordul néha.
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a lehető legkorrektebb módon irányítja majd a szakmai gárda ezt a részt, azonban a feszültségek elkerülése végett: Aki emelkedett hangon, nem megfelelő stílusban, sportolói közegben nem megengedhető módon reagál, az azonnali kizárást von maga után!
Természetesen, ha előfordul vitás eset, (reméljük nem lesz ilyen) akkor bátran forduljatok a bíróhoz, vagy a vezető bíróhoz, de mindezt kulturált formában, a közegnek megfelelő módon és stílusban tegyétek. Ebben az esetben lesz lehetőség a kölcsönös kommunikációra.
Azonban a szélsőséges megnyilvánulások nem elfogadhatóak és azokat nem is tudjuk eltűrni.

 

Helyszín és időpont: 2020.02.25, Thor Gym Újbuda

Fődíj: 300.000,- Ft

3 fős csapatokat várunk, melyben a kikötés, hogy minden csapatban legalább egy női versenyzőnek szerepelni kell!

 

Támogatóink további különdíjakat biztosítanak, melyekről a részleteket a facebook oldalunkon találjátok majd meg.

A napot pedig méltóképpen fogjuk zárni, egy óriási ünnepléssel, ahol a 10. születésnapi torta mellett a tavalyi év kiemelkedő teljesítményeinek díjazása is megtörténik majd! Aztán persze buli kifulladásig! Részletek hamarosan a Thor Gáláról is jönnek…

Reméljük már gőzerővel készültök, mert a riválisok sem tesznek másképp!

 

Jelentkezés:

info@thorgym.hu

Jelentkezési díj:

30.000,- forint / csapat

Jelentkezési határidő: Február 16. éjfélig

A verseny díjának befizetése:

Befizetés kizárólag készpénzben a Thor Gym termeiben, illetve a regisztrációhoz várjuk emailen is a jelentkezést az info@thorgym.hu címre!

Mindenképpen írjatok emailen jelentkezést, hiszen a regisztráció csak így lesz teljes!

Kérlek al alábbi adatokat küldjétek el a levélben:
Csapatnév:
Versenyzők nevei:
Kapcsolattartási személy:
Edzőtök neve:
Illetve egy csapatképet küldjetek mailen.

A már befizetett összeget, vagy előleget nem áll módunkban visszatéríteni!